Hej bloggisen, jag har så mycket tankar i hjärnan så jag vet inte vad jag ska göra av dem. Det är alltid så himla mycket tjat om pengar, överklass och märkeskläder. Usch vad jag hatar uttrycket märkeskläder. Det är som att man med en gång menar sånt som bara rika människor har, sånt som är onödigt fast i hemlighet alla vill ha. 
 
Det är klart att folk har olika tillgångar till pengar. Det är klart att de som är rika har rätt till sina pengar och att de förtjänar varenda krona. Alltså sen finns det ju alltid undantag och det är skillnad på att vara rik och framgångsrik, eller vad vissa också kallar nyrik. Sen finns de dem som inte är så ekonomiska stabila, den så kallade lägre medelklassen/underklassen. Jag blir helt galen på hur mycket folk ska bry sig och hur alla ska reagera över hur alla gör saker. Varför inte bara fokusera på det man själv gör och tänka, fan vad jobbigt det är att jag inte har mycket pengar och kan göra det jag vill så därför ska jag se till så jag blir framgångsrik! De som är förmögna har ju nånstans gjort nåt för att få alla dessa tillgångar och man kanske är första generation och ja då är man ju nyrik, ytlig och sosse (sosse kan man ju kalla allting liksom). Sen finns de kända/stora familjer som har haft massor av pengar i flera generationer och nånstans accepterar folk dem bättre? Oftast är det de som är svinrika men inte får de lika mycket kritik? Och de hatar nyrika och allt som har med dem att göra (undantag finns ju som sagt), de skyller på att sånt folk inte vet vad de ska göra av alla pengar och inte är födda med hyfset. 
 
Nu har jag blivit helt snurrig och borttappad av allt skrivande och jag blir så irriterad för alla är vi människor. Det kommer alltid finnas folk som är bättre, mer framgångsrika osv. Finns alltid någon att jämföra sig med. Alla föds vi med olika möjlighter till livet men det viktiga är vad vi gör av det. På riktigt!!! Arbetsklassen/Medelklassen har det svårare och överklassen uppskattar och utnyttjar inte deras möjligheter tillräckligt, de är priviligerade men det gör dem inte till sämre människor. Allt är personligt och man kan inte dömma folk efter deras ekonomiska tillgångar, men efter deras handlingar. De som har makten i världen är dessa hemska gubbar som sitter på Wallstreet och bor på Park Ave. Ja, så ser ju i alla fall omgivningen på dem och det är kanske delvis sant. Nu har jag precis sett The Wolf of Wallstreet och samtidigt som Leo är bäst så är ju Jordan en sjuk psykopat inne i sin bubbla och sånna som han anpassar sig inte till omgivningen. Alla ser livet ur olika perspektiv och så fort man kommer till ett nytt så vänder allt för en och man skapar andra åsikter. 
 
Nu ska jag försöka hålla mig till ämnet och inte gå in på politik och samhällskunskap haha. Folk från andra samhällsklasser måste det inte vara men det finns så många som sitter och kommenterar hat-kommenterer och alla ser dem på olika sätt. Det finns ingen bortförklaring eller något sånt. det är avund från grunden. Tänk då om ni sitter där med en kontosumma på 7 nollor som man själv åstakommit, ska man inte spendera det då? Jag menar inte att man ska köpa massor av saker så fort man får pengar men vad man MÅSTE är faktiskt ta möjligheter för det är så vi kommer framåt i livet. Vissa saker i livet kommer föralltid vara orättvist eftersom vi är olika skapade och olika intelligenta. Vi skapar olika miljöer för folk att leva i och nästa generationerna tar efter. Det blir ett evigt kretslopp! 
 
Skulle på riktigt kunna skriva minst 4 gånger så mycket men jag tror inte ens någon orkar läsa allt det här, haha. I alla fall har inte jag en blogg om mode för att jag bara älskar att köpa kläder eftersom att allt handlar om hur jag ser ut och vad folk tycker om mig. Jag älskar att uttrycka mig själv och jag vill att folk ska veta vem jag är och vad mina åsikter är. Det handlar inte om kändsskap utan helt enkelt att dela med mig, när jag tänker efter vet jag inte riktigt varför men jag antar att jag vill bevisa mig själv. Ungdomarna i Djursholm skämtar om att de är överklass och hatar medelklassen men vad de egentligen gör är att skämta om alla som överdriver med överklassen och inte har nån aning om vad de snackar om. Folk vill alltid ha nåt att klaga på men vet ni vad, det tar en ingenstans. Lundsberg tänker jag inte ens ta upp för då kommer jag aldrig sluta skriva haha. Kanske finns någon här som uppskattat inlägget eller har några intressanta åsikter? Trots allt har jag aldrig sagt att detta ska bli någon mode-inspo sida, utan att jag ska dela med mig av mina åsikter och som ni märker kan jag aldrig sluta skriva. Överklassen är intressant och fascinerande, så är det bara men finns ingen anledning att vräka generell hat och ösa med alla fördomar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer

Anonym

11 Jan 2014 19:31

herre vad intressant. Tipsar verkligen att läsa igenom hela inlägget även om det är mycket text. Verkligen intressant och du har så rätt i att alla skapar sina åsikter utifrån vilket perspektiv man ser saker från.

GABRIELLA- MODE

12 Jan 2014 09:52

Väldigt bra skrivet !:)

lovisa

16 Jan 2014 01:24

kan du inte berätta vem du själv är lite mer? blir så himla opersonligt annars. Eller i alla fall vad du heter!

Kommentera

Publiceras ej