Läste precis en jätteintressant artikel och trots att det är helt irrelevant tänker jag dela med mig av den ändå! Jag tror att nästan alla som går i skolan kan relatera sig till denna stress som uppstår pga nya betygssystemet. Det finns för- och nackdelar med allt men en stor nackdel är hur betygen sätts. Som ni vet kan man få A på alla kriterier, och sen få E på en kriterie så hamnar man bara på D. Om man får F på något blir det alltid F som betyg. Just det här att ett moment sänker ner hela betygen ger än en väldig stress och press på att allt alltid måste presteras perfekt. Jag går på högstadiet men känner verkligen av den här stressen också. Det handlar om att komma in på rätt gymnasium med rätt betyg. Om jag råkar prestera på C nivå nångång kanske jag bara får ett B och då är det kört. Jag tycker allt annat med de nya betygen är bra, men just det här att ett E sänker hela betyget och gör att närmaste framtiden blir katastrof är verkligen inte bra och jag tycker inte alls det känns genomtänkt. 
 
Allt detta bidrar till att ens självförtroende sänks otroligt lätt och nånstans undrar jag i fall allt detta är värt det? Vissa dagar har man dåliga dagar, så är det bara. Man kan inte alltid prestera på A nivå, trots att man i vanliga fall ligger på den nivån. Jag själv har varit jättestressad över några prov för jag har haft en del problem på andra håll som gjort det svårt för mig att fokusera och plugga, så jag var jättestressad och trodde att det skulle gå åt helvete. En annan gång hade jag redan fått ett E på en kriterie så när vi senare skulle ha prov ansträngde jag mig inte för att prestera mer än C nivå, för jag visste att jag bara kunde få ett D. Då fick jag efteråt reda på att samma kriterier bedömdes på provet. Blir så otroligt upprörd över hur oklart allting är i systemet och lärandet, trots att ingen har riktig koll får vi all stress på oss. Det är så otroligt mycket press vilket inte alltid är dåligt för man behöver drivkrafter men detta "katastroftänk" är inte bra för oss! Exempel finns med USAs välfärd där det är väldigt hårt att ta sig framåt och överleva men detta gör att de blir väldigt motiverade. Det är såklart lite brister där också men om man har det tänket, att det kan alltid bli bättre och bara jag kämpar så kommer jag lyckas! Istället för "nu måste jag verkligen prestera 100% och i fall jag missar minsta lilla detalj är allt körd för mig." Som sagt läs artikeln HÄR 
 
Kan ni själva relatera till det här och vad tycker ni?
 
 
Trots den annorunda kulturen finns det främst en känd mode designer från Japan, nämligen Kenzo Takada! Det är mycket inslag från den asiatiska kulturen, och han lyckas skapa trender olik alla andra! Mest känd är de klassiska symbolerna tigern och ögat, som till exempel har blivit väldigt populära på de klassiska Kenzo tjocktröjorna. Det är dessutom väldigt mycket starka färger vilket är en kul variation från allt svart och tråkigt.. Hans grejer håller jättelänge, hittade för ett tag sen ett par Kenzo skor i mammas garderob som hon använde flitigt under 80/90 talet! De funkade perfekt och var superbekväma under en hel dag när jag var utklädd på Halloween, haha. 
 
Jag såg nyss nyaste kollektionen för tjocktröjorna och blev så sugen på att klicka hem en (alla) på en gång! Från förra kollektionen har man ju sett en hel del användas flitigt, denna kollektion är lite mer stilren. Vad som är så bra med de här tröjorna är att man kan matcha dem till i princip vad som helst, perfekt när man har klädångest. Det är bara att kasta på sig den till ett par jeans eller om man vill vara lite mer uppklädd kan man till exempel ha en vit skjorta under och matcha med en kjol. Ska snart till Paris där märket startade så hoppas jag kan hålla mig med att köpa något så kan jag shoppa loss i deras stora boutique's.. 
 
 
 
Det är ganska mycket neon/pastell och lite 80 tal över det hela! Me likeyyy
 
Lite sent men har haft så mycket i tankarna senaste dagarna haha. Hur som helst var det ju Paris Fashion Week förra veckan! Tänkte först uppdatera er från the Runway. Det är ju hur mycket som helst, men här är mina favoriter och "the highlights." 
 
Alexander McQueen
 
Vissa satsade mer på att imponera kanske.. Det är kul hur vissa snackar om att modet är konstigt och makes no sence, men det handlar inte alltid om att göra de snyggaste och trendigaste outfitsen.. Ville bara uppmärksamma den här minst sagt speciella designen.. Ur AMQ ser vi i alla fall en hel del mönster!
 
Balenciaga
 
 Vårens kollektion tycker jag blev riktigt bra! Mycket ljusa och kalla färger, klassiskt Balenciaga med hårda kanter och metalldetaljer, men på ett mjukt sätt. 
 
Céline
 
 Céline kör med lite nya riktningar, mycket personliga mönster och det märks att allt är genomtänkt. Bold och graffiti inspirerat!
 
Chloé
 
 Chloé fortsätter med sina mjuka drag, feminint, casual och lite business. Haha, allt i ett. Jag älskar verkligen Chloé för det är så personligt och alla kläder är verkligen noggrant genomtänkta. Lite "boyish" med långa, slappiga chiffong toppar osv.
 
Isabel Marant
 
En av mina favoritesigners och ingen besvikelse nånstans!! Denna kollektion innehåller mycket ljust och främst rosa som går mot svart och grått spets. Riktigt snyggt och fortfarande rock och klassiskt Marant franskt chic.
 
Saint Laurent
 
Bäst till sist!! Att jag älskar SLP vet ni redan vid det här laget och inget undantag här.. De fortsätter med mycket svart och rockiga detaljer. Kavajer, hårda linjer och läder är vad som gäller för Saint Laurent! Som alltid väldigt herrinspirerad, med en feminin touch. 
 
Next up får bli streetmodet under FW! Gud vad jag blandade in engelska ord i det här inlägget.. Försöker undvika det men svenskan har inte så mycket uttrycksfulla ord hehe.