Igår var det premiär av Diane von Furstenberg's Journey of a Dress exhibition! Herregud vad jag hade velat vara där, tycker Diane är så otroligt duktig och verkligen skapat en karriär för sig själv. Här är två bilder från eventet igår.
 
 
Som sagt var det "40th Anniversary", så det var just i 1974 som Diane kom upp med den nu klassiska "Wrap dress" som förändrade hela hennes karriär! Hon är så otroligt duktig och har lyckats framställa kvinnan i de feminina och klassiska drag som vi är! Nu finns The Wrap Dress i massor av olika utdrag, men även en del andra modeller. Det var alltså först under 70-talet som Diane blev känd för denna klänning men sen under 90-talet blev det upptaget igen. Nästan alla kändisar äger minst en DvF klänning och modet har varit vanligt och mycket förekommande i till exempel Gossip Girl. 
 
 
Visst var hon jättevacker dessutom? "Feel like a woman, Wear a dress!" Jag tycker helt ärligt DvF håller på att försämras så det var bra att de höll det här eventet för att få upp ögonen på designen igen. Tyvärr är det ju ganska förstående eftersom Diane är så gammal nu och folk får helt andra uppfattningar på vad mode innebär och alla konstiga ideal som finns idag. Å andra sidan var det ganska nyligen en affär öppnades inne på NK, men jag tycker inte det får rätt uppmärksamhet som förtjänas.. 
 
 
 
 
 
Diane von Furstenberg, DvF,

Kommentera

Publiceras ej